“The people united will never be divided!”

Filmul a aparut in 2007 si reprezinta debutul regizoral al lui Stuart Townsend. Este intr-un fel inspirat din fapte reale si prezinta povestea intalnii WTO din 1999.

5 zile si sute de prostestanti, gata oricand sa-si dea viata pentru cauza in care cred. Cu totii vor sa se faca auziti condusi de dorinta de a face diferenta in aceasta lume. Intr-o lume in care oamenii nu valoreaza mai mult ca profitul.
Patru personaje cu povesti diferite care lupta din diferite motive dar uniti de aceeasi cauza: sa impiedice WTO sa distruga Pamantul prin dorinta lui de a industrializa din ce in ce mai mult. Aceasta industrializare care nu face altceva decat sa provoace rau mediului inconjurator si animalelor si nu in ultimul rand oamenilor. Toate acestea sunt foarte bine reprezentate in film, mai ales oamenii. Intalnim tot felul de oameni in film: de la oameni pasionati de ceea ce fac – precum Lou (Michelle Rodriguez) si Jay (Martin Henderson), la jurnalisti care se supun ordinelor, de la oameni care au puterea, la sclavi care executa, de la brute-politisti la femei insarcinate precum Ella (Charlize Theron). Insa atunci cand lupti pentru ceva cu tot ceea ce poti si te folosesti de toate armele tale, este imposibil sa nu castigi. Filmul are un happy ending-daca se poate spune asa. In urma acestei conferinte de la Seattle din 1999, s-a spus ca s-au obtinut multe si de fapt nu s-a prea facut nimic.

Muzica se potriveste foarte bine cu filmul iar efectele puteau fi mai bune dar tot se incadreaza destul de bine in peisaj.

Mie mi-a placut filmul, iar daca sunteti activisti sau pur simplu credeti in anumite lucruri si vreti sa luptati pentru ele filmul acesta e perfect pentru voi.

Advertisements