Nu cred ca e nevoie sa mai spun eu ceva despre Tim, poate doar faptul ca are tendinta de a folosi aceeasi oameni in filme diferite precum Johnny Depp sau Helena Bonham Carter sau Winona Ryder care are un rol in Edward Scissorhands, cat si in Beetlejuice (1988). Este prima colaborare dintre Depp si Burton.

Filmul este povestea lui Edward (Johnny Depp), creatia unui inventator care are foarfece in loc de maini, deoarece inventatorul a murit inainte de a-i da si maini. Edward locuia singur in castelul lui mohorat. Asta pana cand e gasit de o femeie care il ia in casa ei, iar Edward se indragosteste de fiica acesteia. In incercarea sa de a se adapta societatii cu care nu era obisnuit, Edward isi face cunoscut talentul de a tunde tufisuri si parul oamenilor. Dar viata nu e intotdeauna roz si sufletul bland si pur al lui Edward e pe cale de a afla asta.

Atmosfera este minunata. La fel si antiteza dintre Edward si ceilalti locuitori: ei traiesc in casute mici si pastelate, dar sunt prefacuti si rai, in timp ce Edward, desi sta intr-un castel monocrom, are un suflet mai curat ca al tuturor celorlalti.

Johnny Depp face o treaba extraordinara in rolul lui Edward. Nu rosteste mai mult de 169 de cuvinte, insa impresioneaza prin mimica, gestica si privirea lui.

E un film extraordinar, desi cand eram mica imi era frica sa ma uit la el.

Nota mea: 9,6