Salutari, pamanteni!

am aterizat aici sa va povestesc despre ultimul film vizionat, si anume ….

Percy Jackson si Olimpienii: Hotul Fulgerului.

Filmul regizat de Chris Columbus, este inspirat din primul volum al seriei Percy Jackson & the Olympians.

Percy este fiul zeului marilor Poseidon, dar maritul zeu, prea ocupat sa se joace cu apa il paraseste pe baiat cand acesta avea 7 luni.

Toata bune si frumoase pana descopera ca este fiul lui Poseidon si tot Olimpul si Infernul sunt pe urmele lui, caci este acuzat ca a furat fulgerul lui Zeus.  Instruit de celebrul centaur Chiron si ajutat de prietenii lui (un safir protector si fiica Atenei), Percy porneste dintr-un capat al Americii si ajunge in celalalt, infruntand creaturi mitologice, care, dupa parerea mea, prea afectate de criza, s-au dus in America.  Baiatul omoara frumoasa Meduza ( Uma Thurman) si ii iau capul ca suvenir, apoi pietrifica cu capatana Meduzei hidra si se “drogheaza” cu lotus in Las Vegas si  fug intr-un bolid de ultimul ragnet spre Infern, care se pare ca se afla la Hollywood.  Percy isi cunoaste unchiul, pe Hades, care in infatisarea umana arata ca un metalist cu haine de firma. Iar Persefona e prea frumoasa pentru Iad. Odrasla semi-zeu isi salveaza mama, dar cum din Infern nu pot pleca decat 3 oameni, safirul protector, pica tap ispasitor si ramane sa-i tina companie Persefonei.

Ajunsi la Poarta Raiului din Olimp (adica pe Empire State Building ), apare si hotul fulgerului…

Bineinteles ca am omis multe chestii, ca sa nu dau chiar totul mura-n gura (oricum filmul o cam face), dar per total, e un film bunicel, de vazut cu fratele sau sora (mai mici cu vreo 3 ani decat tine), cu parintii, cu bunicii (ca sa nu faca atac de cord) sau cu prietenii, nu conteaza. Efectele sunt bune si mi-a placut pentru ca il face pe spectator sa dea fuga la librarie sau biblioteca sa puna mana pe Legendele Olimpului si Mitologie.

Un alt lucru bun la film e ca are umor si majoritatea replicilor spuse de safir te fac sa razi.

In rest, va urez vizionare placuta si sper ca data viitoare sa vin cu un film mai interesant.

________

Regia: Chris Columbus

Distributia: Logan Lerman, Brandon T. Jackson, Uma Thurman etc.

Durata: 119 minute

Advertisements