Precious e o adaptare dupa o carte cu acelasi nume, cred, regizat de Lee Daniels (de care nu stiu nimic), care are 5 sau 6 nominalizari la Academy Awards si care m-a facut sa casc. E primul film al lui Gabourey Sidibe si deja a castigat premii pentru actrita in rol principal si e nominalizata la AA la aceeasi categorie. In film mai apar si Mo’Nique (de a carei existenta habar n-aveam) si Mariah Carey.

Filmul este despre o negreasa adolescenta, analfabeta, abuzata sexual de tatal ei (de doua ori), care ramane gravida pentru a doua oara. Data afara de la scoala, Clareece “Precious” Jones, ajunge la o organizatie “Each One, Teach One” si ajunge in clasa Doamnei Weiss (Mariah Carey), care se ocupa de fete de culoare cu diferite probleme asemanatoare lui Clareece. Incet, incet, Clareece, Dna. Weiss si celelalte fete se imprietenesc, iar cand Clareece naste sunt toate alaturi de ea, mai putin mama ei care am uitat sa va spun, dar o batea intruna deoarece era geloasa ca sotul ei o prefera pe fiica-sa in loc de ea. Apoi Clareece vine acasa si se ia la bataie cu ma-sa, apoi fuge pe scari. Maica-sa arunca cu televizorul dupa “Precious” si cam asta ar fi tot. Asta merita nominalizare la BEST PICTURE?

Per total, filmul nu mi-a placut, iar AA sunt oarecum neoriginali. Nu e si The Blind Side tot cu un negru analfabet? Si nu sunt rasista, inca.

Nota mea: 2,8

Advertisements