Eu, personal, nu stiu nimic despre John Lee Hancock, dar se pare ca nici wikipedia nu prea stie. Deci cred ca se considera foarte norocos ca a obtinut o nominalizare la Best Picture. Filmul mai are si o nominalizare pentru cea mai buna actrita, dar aici e mai mult munca lui Sandra Bullock si nu face o treaba rea in film.

The Blind Side e inspirat din fapte reale si este despre un adolescent de culoare, care are probleme cu familia (tatal ucis, mama drogota, inca 12 frati) si ajunge sa locuiasca pe strazi. Dar o intalneste pe Leigh Anne (Sandra Bullock) si viata i se schimba. E adoptat de familia acestuia. Incurajat de ei, se apuca de fotbal american. Multi antrenori de fotbal de la colegiu il vor pe pusti, dar are nevoie de note de trecere la celelalte materii, asa ca familia adoptiva se ocupa de educatia acestuia.

Filmul nu m-a impresionat si nici interesat. E un subiect plictisitor fara mine si tind sa cred ca nu sunt o fana a filmelor bazate pe fapte reale (de cand cu horror-urile bazate pe fapte reale). Filmul e o drama, dar e o drama potrivita pentru mama si nu vad ce cauta la Best Picture, insa dau vina pe filmele slabe din 2009. Dar interpretarea lui Bullock a fost fascinanta.

Nota mea: 5,3

Advertisements