Primul film regizat de Scott Cooper, Crazy Heart este adaptat dupa un roman (al carui nume nu il cunosc si s-ar putea sa fie chiar “Crazy Heart”).
Filmul este povestea unui cantaret/scriior de cantece de muzica country, alcoolic, trecut de 50 de ani. Bad Blake (Jeff Bridges) care a apus de mult in lumea muzicii si acum isi castiga existenta cantand prin baruri mici. Asa o cunoaste pe Jean (Magge Gyllenhaal) si incepe o relatie cu aceasta. Jean e divortata si are un copil de patru ani, iar Bad a fost casatorit de mai multe ori. Pana la urma cei doi se cearta si cantaretul e din nou singur. Din cauza ruperii relatiei cu Jean din cauza alcoolului, Bad decide sa mearga la un centru de dezalcoolizare (nu stiu daca asa se spune).

Filmul e foarte asemanator cu The Wrestler, de anul trecut, dar trecem peste deja vu-urile produse. Bridges este nominaliazt la Best Actor, dar pe mine nu m-a atras el, ci Maggie Gullenhaal care are si ea nominalizare la Best Supported Actress si nu ar fi rau sa o castige. Am mai vazut-o in Mona Lisa Smile si in The Dark Knight.

Nota mea: 4,5

Advertisements