Unde a fost Tarantino toata viata mea? Am crezut ca a fost bun la Inglourious Basterds, dar la Pulp Fiction a fost minunat, briliant! E original si atent pana si la cele mai mici detalii din film. Are grija de fiecare replica si fiecare scena pare regandita de o mie de ori. Tarantino a creat niste personaje minunate si dezvoltate, iar actorii le-au adus la viata intr-un mod spectaculos. Povestile din film nu sunt in ordine cronologica (daca va uitati pe wiki, va explica cum ar fi ordinea lor cronologica) si nici nu par sa aiba vreo legatura una cu celalalta. Adevarul este ca nu prea au, se intampla doar ca personajele sa se intalneasca intamplator. Sunt trei mari povesti, dar la acestea se mai adauga si altele micute. Nu o sa incep sa le prezint cronologic, dar o sa le numerotez, pentru ca e mare saritura de la una la alta. Oh, si voi fi scurta si fara detalii, nu e amuzant daca va spun tot ce se intampla.

1. Honey Bunny si Pumpkin sunt intr-un restaurant, intr-o dimineata, si planuiesc un jaf. Se saruta, si bang bang.

2. Jules (Samuel L. Jackson – care a jucat minunat! Iar personajul lui e preferatul meu) si Vince (John Travolta – nici el nu a fost mai prejos) sunt in drum spre niste pusti pentru a recupera o servieta a sefului lor, Mersellus Wallace. Aici e un dialog haios intre Jules si Bret, cel care a luat servieta.

3. In partea asta il cunoastem si pe Butch (Bruce Willis), dar nu e prea important aici (in 3 adica). Vince trebuie sa iasa cu sotia lui Wallace, Mia (Uma Thurman – e buna, si buna rau!). Obligat de Mia, Vince participa la un concurs de twist ca partenerul ei. Cand se intorc acasa, Mia ia o doza din heroina lui Vince si aproape moare. Insa Vince are timp sa o duca la Lance, unde ii administreaza o injectie cu andrenalina. Asta e scena mea preferata cu Mia.

4. Asta e una din povestile mici, unde ne prezinta o scena din trecutul lui Butch. Un veteran din Vietnam, care a luptat alaturi de tatal lui Butch, vine sa ii dea un ceas pe care Butch la mostenit de la tatal lui.

5. Butch nu isi respecta intelegerea cu Wallace si trebuie sa paraseasca tara impreuna cu prietena lui. Petrec noaptea la un motel, iar a doua zi cand trebuiau sa plece, Butch realizeaza ca nu are ceasul tatalui lui. Se intoarce la apartament, unde da peste Vince. Reuseste sa isi ia ceasul, insa acum da peste Wallace. Amandoi sunt prinsi de proprietarul unui magazin unde ei au intrat. Acesta ii leaga si il cheama pe Zed. Zed il violeaza pe Wallace. Ce se intampla dupa? Nu va spun…

6. Vince si Jules sunt iau cu ei un pusti din apartamentul tipului care a luat servieta, insa din greseala Vince il impusca in cap murdarind si masina si pe ei. Incercand sa scape de murdarie, ajung la un prieten isteric al lui Jules (tipul e intrepretat de Tarantino insusi), care face o cafea excelenta. In timp ce tipul face crize ca va divorta nevasta-sa de el daca vede masina aia si mortul, vine Wolf care ii scapa si de hainele murdare, si de cadavru si le curata si masina.

7. Vince si Jules isi iau micul dejun, cand Honey Bunny si Pumpkin pornesc jaful. Jules preia situatia si scapa de cei doi mascarici. Apoi pleaca impreuna cu Vince si misterioasa servieta.

Trecand peste cele 271 (sau cate sunt) de F-words, replicile sunt minunate, comice si inteligente. Soundtrack-ul este la fel! Povestile nu spun mare lucru, dar trailer-ul (care e mai jos) iti atrage atentia ca ele vorbesc despre loialitate si onoare. Mult mai interesante decat ele sunt, insa, personajele!

You won’t the facts until you’ve seen the fiction.

Nota mea: 10

(Aia de la inceput e stresanta, dar altul in calitate mia buna nu stiu.)

Advertisements