Cine a citit Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde mai bine sa nu se uite la film. Cine a citit sa-si imagineze ca e o ecranizare a unei alte carti.

Eu m-am incadrat in a doua categorie.Nu am citit cartea, dar m-am documentat in legatura cu ea destul de mult.

Oricum…. Actiunea filmului e plasata in 1980, cand Henry, un manager este atras de frumusetea fizica a lui Louis, un tanar ucenic la studioul foto al faimoasei Bae. Henry incepe sa-l fotografieze pe Louis si ii arata un foarte reusit portret al sau si ii povesteste de Wilde si portretul lui Dorian, iar Louis este facinat de poveste si ii doreste si el soarta lui Dorian. In acest fel isi schimba identitatea, devine Dorian, poza imbatraneste in locul sau, iar el ramane tanar si frumos, devine si bogat, pentru ca ajunge un fotomodel cunoscut. Bineinteles ca nu totul e floare la ureche, in viata lui Dorian petrecandu-se o serie de evenimente tragice.

cat despre imbatranire….ei bine, portretul nu imbatranea normal, iar in cei 20 de ani, tot bine ar fi aratat. Fotografie imortaliza de fapt starile lui Dorian, pacatele (caci savarsise muuulte), frustrarile, toata partea sa negativa. Si cum e normal, spre sfarsit se satura de statutul asta.

Ca joc actoricesc….e foarte slab filmul. Sunt actori despre care nu s-a auzit mare  lucru, cu exceptia lui Malcom McDowell care e mai activ. De imagine nici nu mai zic, pentru ca parea o filmare facuta prin anii ’80-’90.

Dar vazand filmul asta, vreau acum foarte mult sa citesc cartea si sa vad si noua ecranizare a cartii.

La cat de interesant e filmu, nici trailerul nu l-am gasit.

P.s.: nu stiu de ce peste tot apare cu numele de Dorian, cand pe poster scrie altceva.

_______________

regia: Allan A. Goldstein

distributia: Malcolm McDowell, Ethan Erickson

durata: 89 minute

Advertisements