Filmul incepe cu Jane Austen (Anne Hathaway) impartindu-si dimineata intre pian, scris si enervatul familiei. Apoi se sare la un cadru cu Thomas Lefroy (James McAvoy), un viitor avocat care nu reuseste niciodata sa ajunga la timp.

Thomas o intalneste pe Jane atunci cand aceasta isi tinea un discurs despre sora ei, care avea sa se casatoreasca in curand. Impasibilitatea la vorbele pline de sentiment ale ei, o fac pe Jane sa il urasca pe Thomas. Insa, in cele din urma se vor indragosti. Cu toate acestea, parintii lui Jane vor pentru ea un barbat cu bani care sa o poata intretina. Jane il refuza pe Domnul Weasley, nepotul bogatei Lady Gresham (Maggie Smith – nu ma astepta sa o vad pe McGonagall in filmul asta) si pleaca la Londra impreuna cu Thomas si unul dintre fratii ei. Thomas nu primeste acordul unchiului sau (nu mai stiu ce rude erau) pentru a se casatori cu Jane, asa ca cei doi planuiesc sa fuga impreuana.

Cand Jane afla ca Thomas e singurul sprijin al familiei sale, refuza sa mearga cu acesta pentru a nu ii ingreuna situatia. Intre timp, viitorul sot al Cassandrei moare. Niciuna dintre ele nu se casatoreste.

Anne Hathaway a facut un rol frumos, insa ma asteptam la o englezoaica pentru Jane Austen (am o problema cu accentele).

Nota mea: 8,44

Advertisements