Filmul este o adaptare dupa cartea cu acelasi nume scrisa de Jane Austen.

Catherine (Felicity Jones), o tanara care isi petrece mult timp citind romane gothice, pleaca la Bath impreuna cu Domnul si Doamna Allen. Acolo, tanara isi face noi cunostinte, printre care: Henry Tilney (Hugh O’Conor), de care se indragosteste; Isabella Thorpe (Carey Mulligan), care se logodeste cu fratele lui Catherine insa il paraseste pentru fratele mai mare a lui Henry – Isabella o va ruga pe Catherine sa o impace cu fratele ei atunci cand fratele mai mare a lui Henry ii spune ca nu se logodeste cu ea, dupa ce se culca cu ea; John Thorpe, care o baga in multe incurcaturi pe Catherine; Eleanor, sora mai mica a lui Henry, o adevarata prietena pentru Catherine.

Tanara va trece prin multe si va invata ca nu toti au inima pura ca a ei si ca nu totul este ca in romane, desi cand e pusa sa isi imagineze secretul din spatele lui Northanger Abbey, isi va imagina o crima demna de un roman gothic.

Costumele au fost bune, desi nu cele mai dragute. Actorii au interpretat frumos, iar domnisoara Mulligan ma uimeste din film in film.

Nota mea: 7,88

Advertisements