Pagina de Wiki a lui Palansky nu e mare, insa filmul a fost colorat si cu multa fantezie. M-a relaxat si pana la un moment mi-a si placut. As fi vrut ca Penelope sa ramana mereu cum a fost. Ar trebui sa va povestesc ca sa intelegeti.

Familia lui Penelope (Christina Ricci) poarta un blestem de muuuuulte generatii. Prima fata nascuta in familie va avea fata de porc. De ce? Pentru ca stra-stra-stra-stra-strabunicul lui Penelope a lasat insarcinata o servitoare, dar familia lui nu le-a permis sa se casatoreasca. Fata s-a sinucis cu tot cu copil, iar mama ei, care era vrajitoare, a blestemat familia. In anii ce au urmat s-au nascut, din fericire, doar baieti. Cand a fost nascuta si o fata nu s-a intamplat nimic pentru ca, de fapt, fetita nu era sange din sangele tatalui, ci sange din sangele portarului familiei sau soferului sau valetului, anyway, ceva de genul. Toate pana la Penelope.

Ca orice mama, mama lui Penelope insceneaza moartea propriei fiice si o tine ascunsa de restul lumii. Se crede ca blestemul poate fi rupt doar daca Penelope se va casatori cu un alt tip cu sange albastru. Actiunea incepe cand Edward al nu stiu catelea se sperie de Penelope si fuge la politie. Toti cred ca el a innebunit asa ca Edward impreuna cu un ziarist care si-a pierdut un ochi incercand sa o fotografieze pe Penelope-bebelus angajeaza un tip (James McAvoy – l-am recunoscut din Becoming Jane) sa se duca pe post de petitor la Penelope si sa ii faca poza. Dar falsul sange-albastru se indragosteste de Penelope si targul cu cei doi cade, insa nici nu accepta sa se casatoreasca cu Penelope, crezand ca nu va putea rupe blestemul deoarece nu e cu adevarat un sange-albastru.

Penelope fuge de acasa, isi face o prietena (Reese Witherspoon) si pana la urma lumea ii va vedea fata.

Mi-au placut hainutele lui Penelope si camera ei. Filmul transmite multe mesaje (le spun niste copilasi la sfarsit), dar mie tot mi-ar fi placut ca blestemul sa nu se rupa.

Nota: 8,55

Advertisements