Inainte de a incepe trebuie sa zic ca filmul a fost foarte bun. Este facut dupa nuvela cu acelasi nume (Tinerete fara tinerete ) de Mircea Eliade.  Este o poveste interesanta a unui batran innebunit, la fel ca si eliade, de istoria omenirii si a religiilor, care este lovit de fulger intr-o zi la Bucuresti si intinereste peste noapte. Totul se intampla in lumea nazista , in care Hitler este cel ce conduce lumea. Este persecutat, cautat, are o personalitate duala la propriu si se zbate intre nebunie, melodrama si incercarea de a-si indeplini visul de o viata: sa cunoasca originea cuvantului.

Majoritatea actorilor sunt de origine romaneasca.  E un film care arata ca colaborarile intre romanii si strainii sunt bune si ca si tara noastra are ceva ce poate oferi lumii.

I’m not too good with words so …

Cinemagia spune :

Tim Roth îl interpretează pe Dominic Matei, un profesor a cărui viaţă se schimbă în urma unei întâmplări ciudate ce are loc în anii întunecaţi premergători celui de-al doilea război mondial. Devenit un veşnic fugar, Dominic va străbate toată lumea, scenariul urmărindu-i călătoria fără sfârşit în România, Elveţia, Malta şi India.

“Am fost încântat să descopăr în nuvela lui Eliade conceptele-cheie pe care vreau să le înţeleg mai bine: Timpul, conştiinţa şi fundamentul fantastic al realităţii,” spune Coppola. “Pentru mine a face acest film înseamnă de fapt o întoarcere la idealurile cinematografice pe care le aveam pe când eram student.”Youth Without Youth

Iubirea este o parte importanta a vietii sale si  este mereu in cautarea ei, mereu pierzand-o. Reincarnarea este posibila si orice paranormal deasemenea.

tinerete fara tinerete

Nota mea 9.00

Advertisements