Peacock este despre despre drama lui John (Cillian Murphy – The Dark Night, Inception), un barbat dintr-un mic oras care isi dezvolta o a doua personalitate din cauza mortii mamei sale, femeie care il abuza. Emma, cea de a doua personalitate a lui John, este o femeie care poarta peruca si hainele mamei lui John, gateste, face curat, ii lasa bilete si micul dejun. Orasul nu stie de Emma, dar vor afla atunci cand un tren aproape o loveste. Si acum orasul o doreste pe Emma, o invita la evenimente din oras si astfel cele doua personalitati intra in conflict.

In film o intalnim si pe tanara Ellen Page (Juno, Inception) in rolul lui Maggie, o tanara mama care cunoaste trecutul lui John. Si ce credeti ca Emma va vrea? Copilul lui Maggie.

Mi-a placut filmul datorita modului psihologic in care sunt tratate personajelor  si a atmosferei captivante. Trebuie sa fi atent la film, deoarece lucruri sunt redate intr-un mod subtil.

Cillian joaca minunat si te lasa sa traiesti alaturi de el emotiile puternice pe care le ascunde personajul, amintirea abuzului din copilarie. Ceea ce este si mai uimitor la Murphy, este faptul ca atunci cand Emma apare nici nu iti dai seama ca este vorba de acelasi personaj. Devi unul dintre oamenii din oras care cred ca Emma este cu totul altcineva decat John. Nici interpretarea lui Ellen Page nu trece neobservata. Evolutia actritei ma uimeste si ma face sa vreau sa o vad in tot mai multe filme.

Vi-l recomand, chiar daca ideea de dubla-personalitate vi se pare oarecum uzata. Parerea mea este ca filmul merita o sansa, mai ales pentru munca lui Cillian.

Nota:  8,6

Advertisements