Nu stiu care este problema cu mine si cu comentatul posterelor. Poate faptul ca sunt atat de multe variante de poster la un film si nu stiu pe care sa il aleg si tin sa-mi justific alegerea mai ales cand e diferita de posterul cel mai cunoscut al filmului – in mare parte a timpului e. Posterul asta m-a amuzat. Hihi. Sa ma faci sa rad e o cale de a-mi intra in gratii daca esti un poster sau o coperta.

Povestea este simpla. Se ia o familie bogata cu piscina interioara si piscina exterioara, teren interior de tenis si teren exterior de tenis, vreo 6 masini si petreceri la care niciodata nu ploua. Se adauga doi fii, dintre care unul foarte chipes si fiica unui servitor, in cazul nostru fiica soferului. Se adauga praf magic si tanara se indragosteste de fiul chips. Pacat ca el nu o observa, asta pana cand se intoarce de la Paris, unde a stat doi ani de zile si a invatat sa gateasca (she has a diploma), dar si mai important, sa traiasca. Cei doi se revad sau poate doar vad, caci el nu o prea vedea inainte ca sa spunem ca o revede acum si el se indragosteste de ea. Insa el este logodit pentru ca familia lui sa poata faca o afacere, dar asta nu-l va opri sa o invite pe fiica soferului la petrecere si mai apoi pe terenul interior de tenis, cum obisnuia sa faca la fiecare petrece cu domnisoarele dragute care ii picau in brate. Ea se strecoara prima de la petrecere si il asteapta pe teren, doar ca el are alte problem si in locul lui vine fratele sau. Si lucruri iau o intorsatura brusca.

Sabrina este un personaj realist, amuzant, care nu vrea raul nimanui, insa nu s-ar da inlaturi de a fi putin bitchy daca asta inseamna ca obtina ceea ce vrea. Micuta, adorabila si prietena cu toata lumea, se duce la Paris de unde nu se intoarce doar cu noi retete, ci si cu o puternica incredere in ea si niste lectii de viata.

David, fratele cel chipes, casatorit deja de 3 ori, crede ca poate avea orice femei. Imatur si iresponsabil cand vine vorba de afacerile familiei, dar un frate foarte bun.

Linus, fratele cel mare, care se ocupa de toate afacerile familiei, caruia ii place viata de afacerist, nu banii. Pare fara sensul umorului, rece si insensibil. Este in stare de orice pentru a-si atinge scopurile, chiar de sabotarea vietei fratelui sau mai mic. Insa undeva in spatele acestei armuri, se ascunde un om ranit, care a uitat cum sa traiasca.

Actorii, Audrey Hepburn si Humphrey Bogart sunt minunati in rolurile lor si foarte naturali. Nu am mai vazut niciun film cu Humphrey, dar pe Audrey o ador si in toate filmele se muleaza perfect cu rolul pe care il are si mereu aduce o sclipire magica personajului sau si filmului.

Muzica a fost adorabila, iar costumele lui Audrey foarte interesante, desi a avut o rochie frumos brodata dar care ma facea sa rad pentru ca ma ducea cu gandul la un paun (nu era colorata – filmul oricum este alb/negru, dar din cauza cozii).

Enjoyment: Filmul mi se pare echivalentul din trecut al comediilor-romantice de astazi, doar ca mult mai altfel, mai elegant si gratios, fara exagerari si cu o tenta magica, dar realista. Iar Audrey in rol principal ii aduce un mare plus pentru ca sunt un mare fan al ei. Oh, si vorbeste atat de cute in franceza.

Advertisements