La prima vedere filmul acesta pare previzibil sau il poti judeca intr-un mod gresit dupa celelalte filme ale lui Stephen Daldry ( The Hours, The Reader… ambele fiind foarte greu de digerat ).  Insa odata cu aceasta comparatie trebuie sa existe totusi si o asemanare ce consta in ceva special al acestui regizor, acela de a crea foarte bine legatura intre personaje, evidentiind caracterul fiecaruia. De aceea acest film a castigat multe premii Bafta in anul 2000 printre care si cele de cel mai bun actor in rol principal si cea mai buna actrita in rol secundar, precum si alte premii la alte concursuri locale, britanice.

Este povestea unui copil de miner care in loc sa invete sa boxeze a fost atras mai mult de lectiile de balet care se desfasurau exact langa sala de box. Tatal, prima data avand niste idei predefinite nu a fost de acord mai ales ca aflase asta de la profesorul de box care era ingrijorat de absenta baiatului. Insa pana la urma, demonstrand totusi ca are responsabilitate il sustine pe acesta pentru admiterea lui la o scoala de balet. Acest film este unul despre descoperirea talentului si inutilitatea de a te opune la ceea ce iti place sa faci chiar daca nu este caracteristic unor anumite sexe.

Se poate vorbi si de o doza de umor foarte fina, mai mult ironic. Insa ce il face cu adevarat special sunt  diferitele stiluri de dans prezente in acest film precum balet, swing, contemporan si step. Muzica:

Perntru cei care vor sa se convinga ca si baietii pot dansa balet va propun un mic documentar pe care il puteti gasi aici. Si pe langa asta un video care sper sa va placa, in el sunt prezente cele mai bune scene din film:

Advertisements