Poate unul dintre cele mai bune filme din cariera celebrei actrite blonde Marilyn Monroe, „Gentlemen prefer blondes”, s-a bucurat de un mare succes. Aceasta comedie muzicala, regizata de Howard Hawks este foarte bine cunoscuta de catre public datorita uneia dintre scenele sale si anume momentul cand Marilyn interpreteaza „Diamonds are a girl’s best friend”.

Pelicula prezinta povestea a doua artiste Lorelei Lee (Monroe) si Dorothy Shaw (Russell), care terminandu-si reprezentatiile de cabaret fac o croaziera spre Paris, platita de logodnicul lui Lee. Cele doua personaje sunt foarte diferite, dar unite de o puternica prietenie. Lorelei este lacoma, pentru ea nu conteaza cum arata barbatul cu care se va incurca, atat timp cat acesta are ceea ce vrea ea si anume bani. Considera ca singura cale de a fi fericita este sa te mariti cu un bogatas. Insa, Dorothy nu ii impartaseste aceasta opinie, ea prefera tinerii aratosi si puternici, crezand in puterea dragostei.

Intriga filmului este determinata de prezenta unui detectiv particular la bordul vasului, trimis de tatal lui Gus, ca sa o supravegheze pe Lee. De mentionat ca tatal acestuia se impotrivea casniciei. Insa ce te faci cand pe vas mai exista inca un milionar care detine o mina de diamante? De abia din acest moment incep aventurile celor doua artiste care vor trece prin multe peripetii atat la bordul vasului cat si odata ajunse la Paris.

Personajul meu preferat a fost Dorothy Shaw, in primul rand pentru ca nu sunt de acord cu ideile lui Lee si in al doilea rand pentru ca m-a amuzat teribil personajul interpretat de ea. Momentele ei de musical nu au iesit in evidenta prin nimic deosebit, insa fara acest personaj cu siguranta filmul nu ar mai fi avut acelasi impact, cel putin nu asupra mea.

Si pentru ca vorbim de musical-uri, cum am zis si la inceput,cel mai reusit numar muzical al filmului este este cel cand Monroe canta „Diamonds are a girl’s best friend”, moment care a inspirat multe celebritati feminine. Melodia este si sugestiva pentru personaj, care este pasionat de diamante si isi doreste cat mai multe si cat mai mari. In aceasta scena Lee pur si simplu straluceste in a sa rochie roz, inconjurata de barbati.

Finalul, dupa cum va asteptati, este unul fericit :3

Mie chiar mi-a placut filmul si il recomand cu incredere, mai ales daca sunteti fani filme Marilyn Monroe.

Advertisements