Dupa a 3-a incercare am reusit sa vad filmul in intregime. Dar nici acum nu stiu de ce a primit atatea nominalizari la oscar, este un film cel putin plictisitor care are doua personaje foarte bune si atat. Mie mesajul mi se pare banal dar poate ca este din cauza lipsei mele de interes fata de lumea boxului. Filmul ne spune ca performata se naste in primul rand din stabilitatea familiei, sau din sacrificiul unui membru al acesteia. In acest caz avem de aface cu sacrificiul intre frati pentru ca unul dintre ei sa aiba conditii mai bune de pregatire pentru a ajunge campion. Dar se pare ca acest sacrificu nu l-a ajutat deloc pe Mickey Ward in prima faza, dar cum roata se intoarce, atunci cand fratele sau ajunge la inchisoare este randul lui sa se sacrifice pentru eliberarea fratelui sau urmand ca finalul sa fie fericit si sa ajunga campion mondial. Pe scurt, din puctul meu de vedere insasi povestea filmului este un mare minus probabil ca din cauza unui conflict de idei. Se observa clar cum unele parti ale filmului sunt genial concepute si puse in scena pe cand altele mult mai multe sunt slabe si comerciale, mai ales aceea in care Mickey este pus sa aleaga intre dragoste si familie. De ce trebuie tot timpul sa existe conflicte intre dragoste si familie ? oare totul in lumea asta se bazeaza pe orgoliu ? incepe sa ma agaseze intriga asta din filme, parca as vedea Romeo si Julieta, desi pana si acolo este mult mai plauzibil decat in unele filme. Daca vreti sa vedeti un film cu o poveste interesanta despre box eu va recomand cu placere Million Dollar Baby.

Un alt lucru care m-a deranjat este alegerea urmatorului soundtrack pentru scena unui antrenament:

Singurul plus al filmului este prestatia actorului din rol secundar Christian Bale care merita premiile pe care le-a primit pentru acest rol. Cred ca singurul motiv pentru care as recomanda acest film ar fi exemplul de rol secundar jucat impecabil.

Povestea este una reala, cea traita de boxerul Micky Ward (interpretat de Mark Wahlberg) in incercarea de a deveni campion mondial la categoria mijlocie. A crescut intr-o familie de noua frati si a fost antrenat de fratele sau Dick (Christian Bale), dependent de droguri. Acesta a renuntat la box din cauza problemelor pe care le-a avut si pe care a continuat sa le faca, motiv pentru care a ajuns si la inchisoare.

Acest film este creat de Darren Aronofsky care a semnat scenariul si regizat de David O.Russell care nu a ridicat prea multe pretentii ca si regizor pana acum. O colaborare deloc reusita din punctul meu de vedere. Eu nu recomand acest film.

Advertisements