Dupa mine abia acesta este un film plictisitor insa, ca si in cazul filmului Two Lovers,  genul lui te face sa te gandestia a 2-a oara la o apreciere. Si in acest caz, avem deaface cu o drama pura, probabil prea intensa pentru a fi gustata de public. Totul se intampla in interiorul personajelor iar actiunea este foarte lenta si foarte putin exteriorizata, ba dinpotriva, eu as spune ca ambele personaje incearca sa interiorizeze cat mai mult orice traire, chiar se ascund unul de celalalt, in incercarile lor de a trece peste drama prin care trec. Deci, ca de obicei in acest caz intalnim doua tipuri de reactii, unele negative din partea celor care prefera un minim de actiune, iar altele, chiar fanatice, pozitive ale persoanelor care gusta dramele. De aceasta data, oricat imi plac dramele, ma incadrez in categoria celor care sunt impotriva acestui film.

Nicole Kidman si Aaron Eckhart sunt un cuplu aflat intr-o situatie tragica. Fiecare incearca sa-si acopere durerea, provocata de pierderea unicului fiu, in moduri diferite. De aici si conflictul exterior al filmului, fiecare abordeaza intr-un mod diferit situatia. El prefera terapiile de grup in timp ce ea se refugiaza in ura fata de Dumnezeu pe care ajunge sa il nege. Nimeni nu reuseste sa se apropie de ea in afara de un adolescent, care are un rol cheie in film si caruia nu vreau sa ii dezvalui identitatea.

Privita de la distanta povestea este foarte interesanta, intervin si elemente din sfera stiintifica chiar si metafizica, cum ar fi existanta universelor paralele sau viziunea asupra mortii. Sunt si replici intense si momente tensionate Din toate acestea eu am dedus ca nu poti scapa de aceasta durere, ea se poate trasforma ajungand sa faca parte din tine. Te poti numai obisnui cu ea intr-un final. Acceptarea fiind un ultim stadiu la care ajung ambii, insa acceptarea nu implica si uitarea.

Mi s-a parut un film special facut pentru a scoate in evidenta toate calitatile de actrita a lui Nicole Kidman, dar doar atat. Pentru acest rol Nicole Kidman a fost nominalizata la Oscar si la Globul de Aur 2011, nominalizari pe care eu le consider corecte, dar filmul tot nu il recomand.

Advertisements