Cele doua filme Hangover sunt dupa mine cele mai bune comedii din ultimii ani. Cand spun asta ma bazez si pe interesul pe care spectatorii il au pe siturile de filme dar si pe prezenta la film. Nu ai cum sa nu razi la o asemenea poveste. Betia combinata cu consumul inconstient de droguri este un subiect pe care nu multi il abordeaza intr-un mod hilar, desi in esenta, a te trezi intr-un loc strain intors pe dos intr-o dimineata dupa o betie nu cred ca este tocmai placut. Interesant este ca pe asta s-a bazat si regizorul in prima faza, de aceea oricat de banal ar parea oricui subiectul nu acesta este lucrul important. Impactul filmului este mult mai important, si daca nu ar fi fost prima parte, asta cu siguranta ar fi ramas in istoria filmelor de comedie la care mai mult razi decat respiri. Am spus ca numai cu conditia ca primul sa nu fi existat pentru ca, structura filmului este asemanatoare, chiar si unele poante, numai ca mult mai evoluate si gandite. A nu se intelege ca este la fel ca primul insa tiparul povestii este asemanator. Un exemplu ar fi melodia lui Stu, aceasta este in prima parte:

Iar aceasta este din a 2a parte:

Well we’re living here in Allentown
And he’s driven all our lives in to the ground
When we woke up we were wasted and drunk
phil got shot, we got beaten by a monk
I was happy and my life was good,
getting married like a dentist should
roasting marshmallows on a stick
I got fucked in the ass by a girl with a dick
and we’re living here here in allentown
but they’re taking teddy’s finger now
and i’m pretty sure i’m going to lose my shit
and shoot allen in the face.
Then shoot myself.

Chiar si asa este foarte greu de explicat cum un film in care unele poante se repeta chiar este atat de amuzant. Aproape ca nici nu mai conteaza povestea, sincer pentru mine chiar nu a contat, m-am dus sa rad si atat, doar la asta ma asteptam, iar filmul este bestial. Diferenta sesizabila fata de primul film este abordarea mult mai intrazneata si explicita a subiectului sexual lucru ce atrage de la sine mai mult amuzament.

Cei trei actori Zach Galifianakis (il mai stim si din It’s Kind of a Funny Story) , Bradley Cooper (il mai stim si din Limitless) si Ed Helms fac un trio foarte bun, fiecare avand caracteristicile lui bine stabilite. In concluzie, este un film pe care nu trebuie sa il ratati, este imposibil sa nu va placa macar putin.

Advertisements