La filmul asta nu razi cu lacrimi chiar daca regizorul si actorul principal sunt celebrii pentru comediile lor, poate ca nici nu au avut intentia sa provoace rasul. La prima vedere cand am vazut ca este thriller si comedie mi-am pus intrebarea normala, cum se pot imbina cele doua genuri. Cred ca numai Jim Carrey putea sa faca asta desi nu i-a iesit extrem de bine, insa asta nu inseamna ca filmul este slab, numai ca nu il pot cataloga nici macar ca o comedie neagra, pot spune doar ca este o combinatie ciudata.

Personajul jucat de Jim Carrey are serioase probleme de comportament din cazua lipsei de educatie din partea parintilor in favoarea educatiei oferite de programele de la televizor. Poate ca ideea personajului este destul de buna, el isi crease o alta realitate desprisa din progrmele Tv. Poate ca acest film s-a dorit a avea un efect moralizator pentru acele vremuri in care televizorul provoca dependenta. Filmul vrea mai mult sa arate intr-un mod realist consecintele acestei dependente. Este ca si cum in zilele noastre s-ar face un film despre efectele negative ale retelelor de socializare asupra psihicului uman. Personajul acesta este foarte alunecos, avand o putere de manipulare extraordinara atingand mereu la coarda sensibila , el este chiar personificarea a tot ce este negativ in televiziune. 

Din punctul meu de vedere este un film care si-a atins scopul de a atrage atentia celor care inteleg mesajul filmului, numai ca avand in vedere subiectul nu il mai consider tocmai actual. Vremurile se schimba si dependentele se schimba. Asa cum in acest film vedem cum un om nu stie cum sa isi faca prieteni avand serioase deficiente psihice si logopedice din cauza edicatiei de la televizor, si in prezent ne confruntam cu o problema asemanatoare numai ca acum problema este internetul. De ce acum nu se mai fac filme de genul asta? probabil ca morala nu vinde.

Advertisements