Un film care se remarca in primul rand prin stilul de filmare introdus in cinematografie destul de recent. Cadrele par realizate cu un handycam, miscarea si derularea cadrelor fiind realizate perfect urmand acest principiu. Din punctul meu de vedere acest stil de filmare aduce o foarte mare doza de realism, te aduce mai aproape de actiune, aproape ca nici nu mai conteaza cat de veridica este actiunea. Acest lucru este un plus pentru ca asta este si unul din rolurile cinematografiei, sa introduca spectatorul intr-o alta realitate de care sa se simta atasat cat timp dureaza filmul. Sigur, nu mai punem la socoteala faptul ca odata ce faci bine un astfel de film el devine foarte profitabil avand in vadere ca nu investesti atat de mult in realizarea lui. Nu vreau sa fiu inteles gresit, acest film are o calitate de ultima ora din punct de vedere tehnic,  el fiind distribuit chiar si in format 3D, numai ca montajul se reduce la mici efecte in after effects (probabil). Dar nici nu simti nevoia de mai mult. Acest film nu exceleaza la efecte vizuale, unele dintre ele amintindu-mi de vechile filme cu Super Man. Numai ca acest film nu vrea sa fie nici “epic” nici “experimental”, reusind sa se mentina undeva la mijloc pe intreg parcursul.

In film este vorba despre 3 adolescenti care descopera ca au puteri supra naturale. Totul decurge extrem de amuzant pentru ei un timp, fiecare explorand si descoperind noi puteri, noi abilitati. Totul se complica atunci cand unul dintre ei scapa de sub control. Cel care a scapat de sub conrol avea o tipologie specifica, adolescentul cu un tata beat si mama pe moarte care nu are nici un prieten, singurul sau prieten fiind o camera video cu care este filmat intreg filmul.

Cu toate ca filmul are multe momente inexplicabile eu nu ii input nimic, pentru ca aceste momente sunt “mascate” de stilul de filmare, pentru ca intreaga poveste si actiune depindea de o singura camera, de un singur fir epic. Un alt motiv pentru care nu spun nimic rau este ca acest nou fel de a face filme mie personal imi place foarte mult, si am sa ii dau o sansa fiind ceva nou. Recomand acest film tuturor persoanelor care nu zic din prima, “mai bine ma uit la X-Man”…